ACA Clubnight – 3000m

Woensdagavond – Clubnight van de Auckland City Athletics. Dat betekent ‘wedstrijden’. Je kunt verschillende afstanden kiezen, van 60 meter tot 3000 of 5000 meter. Ik kies voor de langste afstand, die aan het eind van het programma gelopen wordt en waar de meeste lopers aan meedoen. Er wordt deze avond alleen een 3000 meter gelopen, geen 5000.

Ik ben mooi op tijd op de baan zodat ik goed kan warm lopen, wat core-stability oefeningen kan doen (terug in Nederland moet ik natuurlijk nog wel een beetje kunnen meekomen…). Ik doe ook zelfs wat oefeningen uit het loop-scholingsprogramma. Dat is eigenlijk zonder trainer en andere lopers nog het lastigste.

Het is zonnig goed boven de 20 graden, maar niet te warm of benauwd. Ik heb een snelle start, maar merk al snel dat er een heleboel erg snelle lopers zijn. Ik heb er echter totaal geen probleem mee om mijn eigen race te lopen – dat lukt altijd wel prima. Het doel is tussen de 85 en 90 seconden te lopen. De eerste 600 meter gaan in 02:05. Een snelle start. De ronde erna in 85 seconden. Prima.

De snelle lopers zijn ver vooruit – ze halen me in op vlak voor dat ik nog 3 ronden te gaan heb. Ze lopen dus zo’n 19 seconden per ronde sneller dan ik. Maar ik ben niet de langzaamste, want ik word nog ingehaald. Alleen lopen deze drie lopers weer niet door, zodat ik er een ronde naast hang en vervolgens ze weer achter me laat en nog een loper inhaal. Het tempo gaat naar 84 en in de laatste rondes 82 en 81 seconden. 10:30 is de eindtijd. Niet in verhouding met de snelsten, maar ik ben er dan wel weer tevreden mee! Volgens mijn horloge heb ik 3.12km gelopen in een tempo van 3:22.