De eerste werkweek

De eerste week zit er bijna op. Nog een half dagje werken, want morgenmiddag vertrekken we voor het weekend naar het eiland Waiheke. Ik ga daar ook de Wharf2Wharf wedstrijd lopen (25km).

Pas deze week is iedereen weer een beetje zo ongeveer terug van vakantie. De warmte van de zomer zet niet direct aan tot een vlotte start en de relaxte houding van de New Zealanders ook niet. Praktisch gezien betekende dat dat ik pas woensdag de sleutel van mijn kamerĀ  had. De kantoren in dit nieuwe gebouw liggen aan de rand van een grote kantoortuin waar de (PhD/MSc) studenten en Post-Docs zitten.

Ik ben nu bezig met het voorbereiden van een presentatie over wat ik eigenlijk kom doen – ook voor mezelf een goede exercitie. In elk geval wil ik wat meten en daar heb ik dan ook een drietal meetinstrumenten voor meegenomen. En die probeer ik nu met de software op de PC te laten communiceren. Naast mijn PC staat een kleine opstelling: een functiegenerator (geeft een signaal) en een van de meetinstrumenten die het signaal ontvangt en doorgeeft naar mijn laptop.

Dat lijkt een simpele taak, maar de software-hardware communicatie is een behoorlijke ‘black box’, met wat haperingen… Inmiddels is het wel gelukt, maar nu moet ik de andere twee meetinstrumenten nog aansluiten en een signaal met de software sturen in plaats van met de functiegenerator.

Gelukkig kan ik dit lekker op mijn gemakje doen. Dat is wel het fijne van een sabbatical: je wordt even niet gestoord door allerhande dagelijkse bezigheden, maar je kunt je volledig concentreren op het stukje onderzoek waar je mee bezig bent. Ik hoop wel dat het de komende weken hier nog wat meer op gang komt, zodat er wat meer interactie ontstaat, maar daar zal de presentatie van komende donderdag ook wel bij helpen.