De New Zealand Herald

Een aantal weken lang de New Zealand Herald: Heerlijk om ‘s ochtends met het ontbijt te lezen waar de New Zealanders zich mee bezig houden. Soms zijn dat wat serieuzere zaken, maar de Herald is niet wat mij van een van de grootste landelijke kranten zouden verwachten. Een beetje tussen de Telegraaf en de Tubantia in: veel lokaal nieuws, over kleinigheden en soms wat populistisch: geen kwaliteitskrant.

Maar het gaat er vooral om een indruk te krijgen waar de Kiwi’s zich druk om maken. Kortweg: TPP, de huizenprijzen, openbaar vervoer, de vlag en John Key (Trans Pacific Partnership, de huizen prijzen in Auckland zijn bijna 10 jaarsalarissen waarbij meer dan 3 duur is en er zijn maar 4 steden in de wereld met een hogere ratio, de mogelijk nieuwe vlag wordt niet door iedereen mooi gevonden, en John Key is de Prime Minister die niet bij de Te Mare was op Waitangi day, maar wel ooit eens heeft toegegeven onder de douche te plassen en een voorstander is van zowel TPP als de nieuwe vlag).

Maar de Kiwi’s reizen ook graag. Dus wanneer moet je waar zijn? En liberaal als ze hier in New Zealand zijn hebben ze dan ook tips voor de gay-community (ps: een aantal weken geleden was de al jaren gehouden Gay-Pride op Ponsonby Rd). Wat staat er dan op 1? Ons eigen Amsterdam, welke stad anders! Maar waarom precies?

Kings Day, Amsterdam.
Previously knwon as Queens Day, this festival is not officially known as a “pink” event but still holds great significance for the LGBTI community. Kings Day takes place on April 27, the birthday of the popular King Willem-Alexander. Head to the famous gay bars on the Reguliersdwarstraat fir open-air street partiesthat continue inside until late.

Persoonlijk heb ik Koninginnedag/Koningsdag altijd meer geassocieerd met de kleur oranje, maar de populaire koning….?