Plan B

Langzaam opstaan. Het is allang licht, het is allang grijs. Lichtere en donkere tinten grijs. De voorspelling voor vandaag is ook niet bepaald denderend, maar ach, de temperatuur is goed. Die van de douche niet, want de boiler staat nog niet aan.

Toch maar eerst hardlopen dan. 75 minuten onderweg over kleine weggetjes, door glooiende heuvels. Landinwaarts donkerder grijs en voorzeker ook regen. De brug van Nyborg naar Korsør is bijna niet te zien. Het regent niet, net niet, de temperatuur is prima. Marije heeft ook hardgelopen. Dan is het tijd voor regen en ontbijt met krant.

Eigenlijk is het dan ook tijd voor koffie, maar we moesten nog naar de supermarkt. Had ik al gezegd dat het Pinksterzondag is? Tegenwoordig zijn de grote supermarkten hier in Denemarken alle dagen van 8 tot 22 open (of daaromtrent). Alleen in elk geval dicht met Pinksteren. Plan B.

We rijden eerst naar een tankstation langs de snelweg. Wel koffie, geen kaart van het eiland, waar we eigenlijk op gehoopt hadden. Ook wat bijna door de wolken brekende zon en een enkel stukje blauw waar we niet op hadden durven hopen. We rijden binnendoor terug. Heuvels, slingerende wegen en kleine, ogenschijnlijk welvarende dorpjes. We rijden rechtdoor waar we af hadden moeten slaan en zien een supermarkt die open is. Net zoals de lucht inmiddels compleet open gebroken is. Er is meer blauw dan grijs of wit van de wolken.

Terug bij het huisje parkeren we onszelf op het terras achter het huis in de zon. Best mooi weer voor een regenachtige dag, constateren we als de laatste wolkjes als angstig achtergebleven schapen wegvluchten. De vakantie is nu al geslaagd….