Kiwi

Nee – ik bedoel niet dat stukje fruit, waarin een heleboel gezonde voedingsstoffen voor de hardloper zitten. Het gaat om dat land, precies aan de andere kant van de onze aardbol. Precies de andere kant dan wel te verstaan. Wie hoorde niet vroeger als je een gat aan het graven was dat je niet te diep moest graven, want dan kwam in China uit? Nou mooi niet, dan kom je in New Zealand – het land van de Kiwi – uit! Dat wil zeggen… strikt genomen ergens in de oceaan, een paar honderd kilometer uit de kunst. Kniesoor die daar over gaat zeuren.

Dat land, helemaal aan de andere kant van de planeet, dat land dat een enorm eind vliegen is – verder kan ook niet, want dan ga je terug – dat land, daar ben ik al twee keer geweest en we gaan er een derde keer naar toe. Nu eindelijk eens in de zomer. Uiteraard is dat een relatief begrip, maar het valt voor ons positief uit.

Hier zal ongetwijfeld het een en ander verschijnen over het komende bezoek, maar eerst de foto’s en de verhalen van het vorige bezoek in 2012. Misschien komt het eerste bezoek ook nog een keer online, maar… iets met analoge camera’s en handgeschreven dagboeken…..

New Zealand 2012 – verhalen en foto’s