Auckland & Piha Beach – Dag 9

Beperkte tijd voor shoppen, want er is een social event georganiseerd, dus ‘s middags op pad met de deelnemers van de conferentie. De bestemming is een natuurreservaat – of eigenlijk het informatiecentrum – Waitakere Range en een stuk zwart strand, Piha beach. De busrit ernaar toe is mooi, zodra we tenminste de stad eindelijk achter ons laten, maar we vragen ons wel af of een stadsbus de meest geschikte bus is voor dit soort trips.PhotoBook-03-04Het informatie centrum van Waitakere Ranges is interessant, maar de tijd is te kort voor een wandeling en de allerkortste wandeling is eigenlijk alleen leuk als er iemand ook een heleboel dingen bij verteld zou hebben.

Piha Beach is zwart vanwege iets met vulkanen – gut. En er staat een aardige rots, die helaas niet helemaal tot de top te beklimmen is. We maken mooie foto’s en vinden het verder allemaal wat te lang duren.PhotoBook-03-05PhotoBook-03-06PhotoBook-03-07

De buschuaffeur maakt het nog wel wat aardiger door een aardig eind achteruit te moeten rijden, na verschillende mislukte pogingen om te keren. Wij kakken wat in en komen pas weer echt tot leven wanneer we na aankomst naar de souvenir shops aan Queenstreet lopen en wat cadeautjes kopen. Na die in het hotel gedropt te hebben, lopen we weer terug en eten net iets te chique, maar niet zo duur in een restaurantje waar ze ons kennelijk toch ook wel weer weg willen hebben, want ze beginnen al fanatiek op te ruimen als wij net ons hoofdgerecht op hebben. Nagerecht slaan we wel over hoor. Het meisje van de bediening kijkt heel beteuterd als we haar daar op aanspreken en zegt dat ze dat van haar baas moest. Waar op wij haar zeggen dat ze onze opmerking maar aan haar baas moet doorgeven. Ze blijft ons nog even verbouwereerd nastaren als we vriendelijk groeten bij het weggaan. Rare mensen die Nederlanders….