De weg terug – Dag 19

Het is nog ruimschoots donker. Maar er is al wel veel activiteit. Met drie andere reisstellen staan we om half zes op de shuttle bus te wachten die ons naar de vertrekhal brengt. We checken in, waarbij de tassen wel ongeveer hetzelfde gewicht blijken te hebben, als je een onnauwkeurigheid van een tiende kilogram in ogenschouw neemt. We drinken koffie en cola light bij de bar waar we op de heenweg onze eerste New Zealandse koffie en cola light gedronken hebben en gebruiken de laatste dollars om een sandwich te kopen.

Rond zeven uur gaan we door de douane en die blijkt gewoon vriendelijk te zijn. Vreemde ervaring. Niet een nors kijkende man, die stuur naar ons paspoort en onze vertrekkaart kijkt, maar ook vraagt hoe het was waar we geweest zijn etc. Natuurlijk is dat deels een check, want we hebben bij verblijfplaats n/a ingevuld, maar je kunt die check op verschillende manieren uitvoeren zeg maar.

Dan door de bagage check. Geen enkel probleem, maar als Richard zijn spullen bij elkaar raapt wordt Marije er random uitgepikt voor een extra onderzoek. Dat gebeurde op weg naar London afgelopen herfst ook consequent, dus de conclusie is gewoon dat ze er te lief uit ziet. Maar, wat blijkt: de vrouw die de check uitvoert, is van oorsprong Nederlands, spreekt het ook nog redelijk accentloos, en komt uit, jawel: Enschede – Wesselerbrink. De wereld is klein zeggen ze dan…

Die laatste gedachte houdt echter niet lang stand, want inmiddels zitten we al geruime tijd boven de pacific ocean, scheren zo nu en dan langs een eilandje, maar zijn nog niet bij de evenaar. Het duurt al lang en het gaat nog lang duren. De wereld lijkt dan ineens echt niet meer zo klein.

Wel prettig is de lage bezetting van het vliegtuig, zodat we met z’n tweeen op een drietje kunnen zitten (vooraan, net achter de business class, dus ook nog eens iets meer ruimte). De foto’s hebben we dus al snel even uit kunnen zoeken zodat we de eerste indruk kunnen doorgeven middels een honderdtal foto’s.

Minder fijn is de frequente turbulentie. Er gebeurt kennelijk aardig wat boven de oceaan, in termen van luchtstromingen – verder gebeurt er hier weinig. Heel weinig.