Northland – Dag 2

Begint met de constatering: “he het is mooi weer!”. Tijd dus om het stadje te verkennen, maar niet na een in ons eigen keukentje bereid ontbijtje. Het stadje blijkt een aardig haventje te hebben, of zoals je misschien moet zeggen, een aardige ‘waterfront’. Erachter staan echter een meteen doosvormige gebouwtjes, waarin zich bedrijfjes gevestigd hebben, die naar onze Nederlandse begrippen geen wezenlijk bestaansrecht hebben. Na een kop koffie (voor Marije uiteraard Cola-light), vertrekken we richting het noorden.

PhotoBook-01-01PhotoBook-01-02PhotoBook-01-03De eerste stop is al snel buiten Whangarei: de Whangarei Falls. We zijn vergeten of het nu de grootste of mooiste watervallen van New Zealand, het Noord-eiland of de omgeving van Whangarei waren, maar dat doet er ook niet veel toe: ze zijn mooi! Het is inmiddels al begin van de middag voor we daadwerkelijk kilometers gaan maken richting de eindbestemming van die dag: Waitangi. Het schijnt daar mooi te zijn en het blijkt dat het ook erg mooi is op de weg er naar toe. We volgen de kustlijn over een weg die drie-dimensionaal behoorlijk slingerd, zodat we getracteerd worden op fantastische uitzichten. We hebben alle tijd om van die prachtige uitzichten te genieten, want de vaart zit er niet echt in op deze bochtige weg. Uiteraard hebben we gekozen af te wijken van de grote weg en volgen een ‘groene’ weg. Die is inderdaad heel erg mooi, maar het kost dus wel wat extra tijd. Daarbij was het eigenlijk de bedoeling om het veerpontje bij Russell te vermijden, maar het alternatief is een onverharde (gravel) weg en een heleboel extra kilometers, terwijl het al wat laat begint te worden. We willen toch voor het donker een camping gevonden hebben. Het pontje dus maar.

PhotoBook-01-04De camping vinden we voor het donker en het blijkt dat we geluk hebben: we zijn de laatsten die nog een echte plek kunnen krijgen; alles is verder vol. Weer liggen we die avond vroeg onder de wol en weer klettert de regen hard op het dak.PhotoBook-01-05PhotoBook-01-06PhotoBook-01-07PhotoBook-01-08PhotoBook-01-09PhotoBook-01-10