Auckland

De auto is verkocht – helaas voor een iets lagere prijs dan gehoopt – de bankrekening opgeheven, de koffers zijn ingepakt. We hebben van alles gedaan en er zijn nog veel meer dingen te doen hier waar we niet aan toegekomen zijn. Maar we hebben het goed gehad. We hebben genoten, we hebben fantastische delen van New Zealand gezien. We hebben fantastische mensen ontmoet.

Straks nog uit eten en dan is het echt tijd om het licht uit te doen en de deur achter ons dicht te trekken. Tevreden, maar ook een tikje onwezenlijk. Het zal goed zijn om weer thuis in Enschede te zijn, maar thuis is nog heel ver weg.

Met de witte wijn van gister nog lichtjes resonerend in ons lichaam struinen we de laatste keer door CBD, waar we na het verkopen van de auto met de bus zijn uitgekomen, lopen we de laatste keer over Ponsonby Road – maar het voelt allemaal niet als de laatste keer. Straks nog een keer naar de Chinees op Ponsonby Road. De Chinees die niet te vergelijken is met wat je in Nederland verwacht van een Chinees. Dit is modern asiatisch zou je kunnen zeggen. Een goed afscheid.

Vorige dag – De reis naar Zuid – Volgende dag