Van Auckland naar Wellington

De dag van het vertrek. Het vertrek uit Auckland, dus eerst nog verder van huis. Alles is ingepakt in onze nieuwe “end-of-life” auto. Nog een laatste foto, nog een laatste blik op het huisje dat ons huisje was en dan gaan we op weg. De SH1 op, richting Hamilton, Cambridge, Taupo, Turangi – plaatsen waar we de vorige keer ook langs zijn gekomen. Toen reden we halverwege de middag weg en zijn toen maar tot Cambridge gekomen. De dag erna maar tot Turangi, de zuidoost kant van het Taupo meer. Goed, toen hebben we de Craters of the Moon en de Huka Falls bezocht, nu rijden we door. Weer over de Desert Road, waar we weer de grote vulkanen Tongariro en Ruapehu niet zien. Minder zelfs dan de vorige keer. Nu regent het en de donkere wolken ontnemen het zicht op de bergen. Vanaf Wairoua schijnt de zon echter weer. Het landschap is vooral agrarisch, met her en der zeker wel mooie stukken, maar ook veel weilanden met koeien.

We rijden voorbij Foxton, waar de Nederlandse molen staat en we de vorige keer overnacht hebben. Het is nog maar twee uur rijden naar Wellington, dwars door kleine dorpjes. Het is druk op de weg, het schiet niet op, maar dat deert ons niet. We verbazen ons eigenlijk slechts over het feit dat de landelijke hoofdweg, de nummer 1 “staten highway”, zoals de google maps navigatie deze weg noemt, de weg die naar de hoofdstad van het land gaat, dat die weg zo dwars door kleine dorpjes gaat.

Het is iets na 18:00 als we de plek gevonden hebben waar we zullen overnachten. Alle spullen uit de auto, even een momentje rust en dan weer de auto in om in de stad ergens wat te eten te halen Het is donker en de straten lijken claustofobisch nauw. Het kan ons nog niet echt bekoren hier, ook al hebben we gehoord dat Wellington een hele mooie stad moet zijn. Misschien bij daglicht, maar voorlopig hebben we nog de indruk dat het een licht in verval zijnde, jaren 70-stijl stad is.

Tijd om terug te keren en ons bed in te duiken. Vandaag was een reisdag en hoefde niet heel bijzonder te zijn. Morgen met de boot naar het Zuid-Eiland. Hopelijk is het dan mooi weer en zien we meer van de overtocht dan bijna 4 jaar geleden.

De reis naar ZuidVolgende dag