Auckland – Coromandel Town

De eerste dag van de eerste trip die we ondernemen: een fietstocht over het schiereiland Coromandel. De eerste dag fietsen we nog niet, maar het is een reisdag van Auckland naar Coromandel Town, waar we onze tocht zullen beginnen – en ook eindigen.

De keuze vandaag alleen naar Coromandel te reizen is een goede: we komen rond het middag uur aan en dan kunnen we natuurlijk nog wel wat fietsen, maar eigenlijk is het gewoon lekkerder om relaxed de middag door te brengen en pas morgen op de trappers te gaan staan. Zo hadden we vooraf bedacht. Gelukkig.

De ferry van Auckland naar Coromandel vaart namelijk niet in verband met het slechte weer, dus worden we per bus naar Coromandel Town gereden. Prima, aankomst tijd ongeveer hetzelfde. Maar het weer is dus minder prima. In Auckland is het bewolkt, onderweg is het half bewolkt, maar aan het uiteinde van het schiereiland komt de regen gestaag naar beneden vallen. Het valt gelukkig nog mee als we van Coromandel Town de 5km naar het Top10 Holiday Park fietsen. En gelukkig zitten we in een knusse cabin. Marije onder een dekentje. De regen klatert op het dak, we hebben eten in het hutje-met-keukentje en er staat een fles witte wijn koud: het is per slot van rekening Kerstavond…

Niet door de regen, ook niet omdat het morgen weer zonnig zal zijn, maar met het kerstgevoel wil het nog niet zo boteren. Het voelt niet als Kerst. Kerst is als het donker is. Als het koud is. Als de buren langskomen om wild te eten. Niet als je op de camping staat. Regen of geen regen.

IMG_20151224_183126Eens wat anders dan wild op kerst avond.

 Volgende dag

Hoofd menu Coromandel fietstocht