Hardloopbanen

Het nieuwe jaar is koud van start (nou ja, hier is het best lekker warm!), maar de nodige hardloopkilometers zijn inmiddels al gemaakt. De meeste kilometers door van huis te vertrekken, de steile klim de straat uit, afdalen naar de kust, langs de haven en dan op een gegeven moment weer landinwaarts, de stad in, naar huis.

Maar, soms staat er toch ook een interval op het schema. De baan is echter eindje fietsen, dus vlak voor de jaarwisseling voor de eerste 3000m ‘time trial’ (bijna wedstrijd tempo) maar eens op zoek gegaan naar een vlak stukje park. Dat klinkt gek, maar 1: er zijn veel parken in Auckland en 2: die hebben vlakke stukken omdat er vaak ook een rugby of cricket veld ligt. En zo ontdekte ik dat in het park om de hoek (Grey Lynn Park) een 8-baans(!) grasbaan lag. Het bleek een 300 meter baan te zijn.

2016-01-06 14.10.16De grasbaan (rechte stuk voor sprint, bocht net zichtbaar) in Grey Lynn park, 5 minuten van ons huis.

De tweede interval, inmiddels in het nieuwe jaar: 15x 200. In het Auckland Domain – 15-20 minuten rustig tempo van huis – ligt een 400 meter grasbaan is me verteld. Die dus maar eens opgezocht. De baan is niet helemaal vlak, maar 4 banen,maaar ja… eentje is genoeg!

P1000555De baan in Auckland Domain – een echte 400m baan, maar niet helemaal vlak en niet altijd vrij.

Maar inmiddels toch wel nieuwsgierig naar die mooie baan, de Towers Track, bij het Mount Smart Stadium. Het is een Mondobaan, dus dat moet wel fijn lopen. Vandaag er dus maar eens op uitgetrokken en na ruim 40 minuten het stadium gevonden, 5 minuten later de atletiekbaan en 5 minuten later de ingang.

2016-01-06 17.28.17Towers Track bij het Mount Smart Stadium.

Er waren wel wat anderen, maar geen grote groep, met een trainer die je onderwerpt aan core-stability en loopscholing. Misschien daarom de mezelf toch op een of andere manier kunnen motiveren om wat oefeningen en wat loopscholing te doen. En daarna het ‘mooie programma’ van 1x 3000 meter. Toch weer fijn zo’n baantraining…!

Vorige bericht→

Volgende bericht→