Over de helft

We zijn hier nu meer dagen dan dat we hier nog zullen zijn. Het duurt zelfs nog maar 4 weken voor we Auckland gaan verlaten. “Ons” huis verlaten. Dan eerst nog verder van huis weg – het Zuid-Eiland op. En dan terug naar huis.

Oh ja? Het is natuurlijk de standaard vraag. Je bent bijna verplicht je deze vraag te stellen lijkt het als je iets langere tijd in dit land van immigranten vertoefd. En zo vroegen ook wij ons dat af. Het is namelijk best goed toeven hier. We zitten hier natuurlijk ook in een fijne periode wat betreft het weer, maar in de winter wordt het niet echt koud – schaatsen zit er zeker niet in. Maar de mensen zijn relaxed, vriendelijk, niet zo gestresst als in Nederland en alhoewel ze zich behoorlijk druk maken over het TPP (handelsovereenkomst Trans Pacific Partnership) en de – eventueel – nieuwe vlag, hebben ze hier geen uber-blond harige politicus.

Het links rijden is eigenlijk al helemaal geen issue meer dus wat houdt ons tegen? We hebben hier nu echt niet voldoende tijd om alle mooie plekken van het land te bezoeken.

Dus?

We denken er allebei hetzelfde over: we willen nog niet weg, maar we gaan wel weer terug naar Nederland. Missen we onze familie? Onze vrienden? sorry voor iedereen die dat hoopt, maar nee… De huidige technologie maakt het zo makkelijk om contact te houden dat dat niet het punt is.

Maar we hebben het te goed in Nederland om dat allemaal achter te laten (onder andere door familie en vrienden!). Wat zouden we winnen als we hier zouden blijven? Mooi landschap, jazeker, maar het is hier niet altijd vakantie natuurlijk.

Dus, gelukkig kunnen we nog even blijven, maar daarna – wees niet bang – komen we lekker terug naar ons kikkerlandje.

Vorige bericht

Volgende bericht