Dag LAAC, hallo Barry Magee

Dag lieve mensen, dit was voorlopig de laatste training in het FBK. Over twee weken zitten we daar. Dan is het ook al ruimschoots vrijdag. Bijna tijd om te lunchen. Onwerkelijk. Net als dat idee dat dit nu voorlopig de laatste training was.

Natuurlijk is zal er op deze website regelmatig wat te lezen zijn over onze belevenissen. Sommige ook gerelateerd aan hardlopen, want ook daar ga ik door met trainen. En een van de eerste hardloopverhalen is dan misschien wel de ontmoeting met Barry Magee.

Wie…? Kennelijk een van de coaches van de Auckland City Athletics, de club die ik aangeschreven heb met de vraag of ik mee kan trainen. Barry Magee was vervolgens de coach die contact met me opnam en ook een link naar zijn website gaf. Daarop valt te lezen dat Barry Magee in 1960 brons liep op de marathon van Rome – met een tijd van 2:17:18! Daarna volgen nog een paar indrukwekkende tijden. In zijn 48e en 49e jaar liep hij nog ‘sub 2:30’… Stiekem kijk ik er nu al naar uit om die man te ontmoeten. Het moet nu toch een ‘ouwe knar’ zijn, maar dan wel een erg ‘krasse knar’ denk ik. Op internet is te vinden dat hij inmiddels 81 jaar oud is.

Naast zelf hard te hebben gelopen, heeft hij ook een aantal lopers naar een hoog niveau begeleid. Het lijkt dus wel goed te komen met de trainingen in New Zealand, maar ik ben toch vooral ook benieuwd naar deze man. Tijdens de Enschede Marathon Clinics heb ik al het genoegen gehad kennis te maken met Marti ten Kate. Ook zo iemand met een schat aan hardloop ervaring.

Ik wil natuurlijk niemand verder jaloers maken, maar ik heb nu gewoon het adres en telefoonnummer van deze man. Net zo onwerkelijk als dat ik juist de laatste LAAC training in het FBK heb gehad tot 28 april…

http://www.upandrunning.co.nz/
https://en.wikipedia.org/wiki/Barry_Magee
http://www.olympic.org.nz/nzolympic/athlete/barry-magee
https://beckyrunsaway.wordpress.com/2013/03/16/barry-magee-olympic-medalist-and-the-lydiard-of-today

Vorige bericht

Volgende bericht