Visum Aanvraag

Het lag allemaal al een tijd klaar, maar het wachten was nog op een laatste document. Toen ook dat binnen was, kon eindelijk de aanvraag de deur uit. De visum aanvragen – volgens de immigratie helpdesk van New Zealand moet ik een Work Visa for special purposes and events aanvragen en kan Marije mee op een Partnership based Visa – aan de secretaresse gegeven, inclusief paspoort en een reeks documenten, zoals een uitnodiging van de University of Auckland, een project plan, CV, copy trouwboekje (dat niet op de plek bleek te liggen waar we allebei dachten het meer dan vijf jaar geleden neergelegd te hebben), copy bankafschrift en een verklaring van de woningstichting. Al dat bewijs is belangrijk, want ze willen namelijk niet dat je een baantje pikt van een New Zealander. Ik kom echter niet in dienst van de University of Auckland. We moeten ook bewijzen dat Marije en ik nog steeds samenleven zodat zij als partner meemag.

Goed nieuws is dat ze meteen de volgende dag al bellen dat de aanvraag binnen is – in een dag! Goed nieuws dat ze bellen…? Ik moet alleen toestemming geven dat ze wat extra kosten op mijn credit mogen boeken voor het versturen van de zaak.

Maar vlak erna ook een mailtje, met ergens onderaan:

On checking your application against the relevant INZ checklist, we note the following other application requirement documents appears to be missing.

Please provide us evidence of relevant qualification.

Daarmee bedoelen ze waarschijnlijk een kwalificatie die moet bewijzen dat het werk dat ik daar ga doen echt door mij gedaan moet worden – maar ik kom daar niet in dienst van de University of Auckland – een mogelijkheid waar geen enkel visum op van toepassing lijkt te zijn…. zucht, toch nog kopzorgen…

Vorige bericht

Volgende bericht