Nieuwe schoenen – op naar de eerste wedstrijden

De hamstring blessure is nog steeds niet helemaal weg. Niettemin zijn er weer de nodige kilometers afgelegde in de afgelopen maanden – mijn hardloopschoenen hebben niet bepaald stof verzameld…. Tijd dus voor een bezoekje aan Step-One voor een paar nieuwe schoenen.

Onder deskundige leiding van Wieger een aantal schoenen getest en uiteindelijk uitgekomen op de Saucony Triumph Iso 3. Die gaan de taken van de Mizuno’s overnemen waar ik sinds half juli 2016 1850 kilometer op heb gelopen. Vrij naar Herman Finkers, dus zeer tevreden het pand verlaten: een gezellig en effectief bezoek!

De komende weken de laatste trainingsarbeid verrichten om klaar te stomen voor de eerste wedstrijd sinds de Marathon van Enschede waar ik helaas moest uitstappen: de Singelloop. De week erna treden we aan bij de Step-One Twickelloop – een mooie loop, waar ik vorig jaar ook een mooie tijd neerzette. De kans is groot dat het niet lukt om weer zo’n scherpe tijd neer te zetten, want vorig jaar was ik nog vol in voorbereiding voor de Eindhoven Marathon. Dat niveau hebben we nu nog niet, maar het tempo zit er wel weer redelijk goed in. Tijd om dat in een wedstrijd te testen.