Oud & Nieuw

Op de valreep van het oude jaar nog even bij sponsor Step One langs: de Saucony Triumph Isofit mogen met pensioen. Bedankt voor de bewezen diensten, maar het is nu toch echt tijd voor een nieuw paar, met weer wat demping, steun bij de buiten zijde van de voorvoet – tsja, aan het slijtage patroon van de schoenen is precies af te leiden hoe de landing geschiedt….!

“Everun” – lang, dat wel….

Het valt een beetje in de categorie “don’t try this yourself”: Ik heb ruim 2150 km met dit paar schoenen afgelegd. Een respectabele afstand zou ik zeggen. Dat haalde ik niet met de ON Cloud Flyers die ik 24 november tijdens het 25 jarig jubileum van Step One vervangen had voor een nieuw paar van hetzelfde merk en type: die hadden “slechts” ruim 1500 km afgelegd voor ze op waren – de meesten lopen iets meer dan de helft van die afstand op ON’s…

ON Cloud Flyer na ruim 1500 km hardlopen
Clouds…. Eens, ooit….
Zoals ze er uit horen te zien!

De ON’s zijn makkelijk te vervangen. Winkel in, juiste maat (laten) pakken, voor de vorm een keer de test baan op en neer en klaar. Anders ligt het bij de vervanging van de andere schoenen. Samen, de laatste keren steevast met Wieger, wordt een serie schoenen getest en vaak komt er een andere schoen uit dan de opvolger van degene die vervangen wordt.

Zo ook nu: de huidige Saucony Triumph is me te zacht. De New Balance hetzelfde. Fijne schoenen allemaal, maar de Brooks – oef.. wat een fijne lichte schoen. Het type ben ik even vergeten, want inderdaad, ondanks het fijne gevoel en de goede ervaring is het niet de Brooks geworden. Opnieuw – want ik heb al een paar van dit merk thuis – is de keuze op Karhu geval. De Fast 7. Bijna geruisloos vlieg ik er mee over de testbaan. Iets zwaarder dan de Brooks, maar meer stabiliteit en de Saucony die vervangen wordt is een echte lange duur schoen. Dus daar moet ik deze ook goed voor kunnen gebruiken.

De nieuwe Karhu naast de oude Saucony.

Morgen, oudjaarsdag, gaan we zien of de schoen zijn belofte waarmaakt als het gaat om het comfort tijdens een duurloop. Of de schoen ook de 2000 km grens gaat slechten, dat zullen we pas over een maand of 15 weten.