Nabrander

Sommigen wagen zich – niet bepaald onverdienstelijk – aan de 2e Woolderesloop, maar ik houd het zondag op uitslapen, relaxen en voorbereiden op de week na Portugal. Gaandeweg die week dringt meer en meer tot me door in welke luxe we leefden in Monte Gordo.

Mijn agenda is vol afspraken, maar Herman heeft ook een paar leuke trainingen bedacht. Twee keer een uur op maandag is makkelijk in te plannen, maar dinsdag 75 minuten op een dag dat ik op tijd (08:45 sharp) op de universiteit moet zijn, wordt lastig. ‘s Avonds volleybal training geven, dus ik zou de training daarna kunnen doen. Alleen de volgende dag het zelfde laken een pak: 75 minuten training, vroeg afspraken en vanaf eind van de middag tot ‘s avonds 21:00 een (werkgelegenheid) event in Den Haag. De conclusie is: twee dagen achter elkaar de wekker een half uur eerder dan normaal.

Natuurlijk, het kan allemaal wel, afgelopen voorjaar en zomer heb ik ook regelmatig de vele trainingen zorgvuldig moeten plannen, met creatieve oplossingen, vroeg opstaan etc. En ja, om 6:00 opstaan is in de zomer misschien makkelijker, maar als je bedenkt dat het om 06:30 gewoon net zo donker is, dan valt het reuze mee.

Maar een trainingsweek is dan toch anders…. Met zonsopgang lopen, een ontbijt met vers brood dat Herman zojuist gehaald had bij de bakker. Lopen in korte broek, het koude water van het zwembad, de oefeningen van Elke, lunchen buiten in de zon met alweer vers brood van de bakker. Afkicken dus deze week. Gelukkig valt het iedereen wel op dat we in Portugal (lees: een land met meer en warmere zon) zijn geweest, gelukkig gaat het lopen lekker en gelukkig was het afgelopen donderdag zo warm dat we op de baan in korte broek konden lopen.

Afkicken. Er is zeker weer een goede stap gemaakt in de voorbereiding van de Enschede Marathon. En we hebben domweg een hele leuke en geslaagde week gehad met z’n allen.