Dag 1 – de aankomst

Portugal! We landen aan het einde van de middag. De temperatuur is nog steeds aangenaam. Busjes ophalen en op weg van Faro naar Monte Gordo, of eigenlijk Quinta do Sobral – het kleine villa wijkje waar het huisje staat waar wij deze trainingsstage verblijven.

Op zich is dat een ruim half uur en we weten natuurlijk de weg. In principe. Eigenlijk. Vorig jaar hier ook geweest, we moeten richting de A22, en dan richting Spanje. Maar je moet natuurlijk wel een klein beetje opletten. Zo niet, dan kom je dwars door de stad en dat is rond de klok van 17:00 geen goed plan.

Als we eindelijk bij de snelweg zijn, of de rotonde die we driekwart moeten nemen om op de snelweg te komen, rijd Herman rechtdoor. Dat kan… maar dan duurt het nog langer. Zeker met een vaag verkeerslicht bij wegwerkzaamheden die op dat moment klaar zijn, maar we toch kansloos 5 minuten staan te wachten voor rood en een lege weg.

De andere bus heeft wel opgelet en is al in de villa wijk op zoek naar het huis. Lota 102. Als je dat invoert in de navigatie, dan kom je wel in de buurt, maar niet precies op de plek. De meest logische gedachte is dan dat je de nummers volgt en dan vanzelf bij het juiste nummer uitkomt. Die logica is echter net zo afwezig als de bejaarde overwinteraars hier aanwezig zijn (het overgrote deel van de passagiers in het vliegtuig).

Het is te laat om zelf te kopen, dus na een volstrekt chaotisch bezoek aan de supermarkt, waarbij onze ervaring alleen blijkt uit het aantal dozen dat we weten te scoren om de boodschappen mee te nemen, togen we richting het centrum, op zoek naar een restaurantje met locals en rood wit geblokte kleedjes.

We hebben honger, dus bestellen knoflook brood. Knoflook met hoofdletter – dat zal voor een aardig lucht zorgen in het huis morgen…. Het prijs-kwaliteits verhouding van het eten is best goed, maar het is dan ook erg goedkoop. Nogmaals we hebben honger.

Terug is het weer even zoeken waar het huis nu ook al weer was. Lastig, die eigenwijze lui die niet aan navigatie doen.