Dag 2 – De eerste meters

Zeven uur. De wekker gaat. Het is uitslapen – in Nederland is het al acht uur. Hier is het ook nog donker, maar niet lang meer. De lucht is al licht aan het worden en dan gaat het snel. Het is warmer dan vorig jaar. Korte broek, nog net wel een long-sleeve. Met z’n vijven lopen we de wijk uit, de weg op, op weg naar het strand. Een pittige helling ligt in de weg, maar is geen obstakel. We passeren het huis waar we vorig jaar zaten. We zijn nu met een grotere groep, anders hadden we ook nu weer daar gebivakeerd. We zijn dan al bijna 5 kilometer onderweg, dus als we een paar minuten later bij het strand uitkomen en uitkijken over de zee, de blauwe lucht en de juist opgekomen zon, genieten we even. Hier zijn we voor gekomen. We keren om, bijna dezelfde weg terug.

Ontbijt, niet buiten in de zon – die staat nog niet in de tuin. De lichte wind is iets kil. Maar het zal warm genoeg zijn om te lopen. Maar eerst moeten er fietsen gehaald worden in Tavira, een kleine 30 kilometer rijden. Er moeten zoveel fietsen gehaald worden, dat de fietsers besluiten terug te fietsen. Het duurt even voor alles geregeld is, het is een stressvolle ochtend voor de werknemer van de fietsen zaak. Voor ons niet. We staan in de warme zon, om de hoek is een pleintje. Daar drinken we koffie. In de zon. In de heerlijk warme zon. Zon, warme zon.

Na de lunch rijden we naar het keerpunt van de ochtendloop voor de eerste groepstraining. DL1 met een paar versnellingen. Het is wennen op het onverharde pad door het bos, met een paar gemene hellingen, maar mij valt het goed. Het tempo zit er stevig in en het herstel lijkt steeds goed genoeg voor het volgende tempo blok.

Na de training lopen we naar het strand, schoenen uit en de zee. Het water is koud, maar niet te koud. Heerlijk: in het koele water van de zee, in de warme zon. Hoelang kunnen we hier staan?

We hebben echter nog wat te doen: de laatste deelnemer ophalen van Faro. En boodschappen en koken. Over dat laatste: koken voor 15 hongerige personen met twee net te kleine koekepannen, een paar gewone pannen en een krap vierpits kookstel. Risotto (Basmati rijst, ui, knoflook, witte wjn en bouillon), diepvries spinazie (verse was er niet), champignons, en Roquefort kaas. Bonen voor de vegatariers er door, kip on-the-side en een salade met olie en azijn aangemaakt. Het LAAC clubblad wilde recepten. Bij deze…