Thuis

De zon is onder de horizon verdwenen, de bijna volle maan schijnt helder in de licht donkere lucht. Het geluid van tsjirpende krekels wordt slechts verstoord door het geluid dat leeft in een grote stad; een verdwaalde auto die voorbijglijdt, het geraas van een groep motoren een eind verderop.

We zitten thuis op onze veranda. Het kleine barbecuetje staat nog na te gloeien terwijl boven aan de straat het feestgedruis van de Gay Pride op Ponsonby road uitgedoofd is. Normaal zit ik niet zo ontspannen op zaterdag avond te genieten van een goed glas Pinot Gris, maar we zitten lekker thuis vanavond. Thuis kunnen we eind februari ‘s avonds buiten op de veranda zitten. We kijken dan uit op de houten huizen, aan de overkant, hoog boven de straat.

De maan is bijna vol en als de maan weer vol is, zullen we dit thuis achter ons laten en richting het zuider eiland vertrekken. Dat is nog weinig tijd. We zijn hier net en toch alweer een hele poos. Op de universiteit begin ik echt goed op gang te komen met mijn werk – omdat iedereen weer aan het werk is, de studenten weer op de stoep staan en mijn test paneel vorige week eindelijk gearriveerd is. Tegelijkertijd moet ik alweer rekening houden met het afronden en afsluiten van mijn werk.

In het paasweekend vertrekken richting het zuiden. Een goede overgang, eerst vakantie en dan terug naar het thuis in Nederland. Maar tot die tijd genieten we nog van de zon, de warmte, het leven in een grote stad, het hardlopen bij een luchtvochtigheid van 85%, van onze veranda en op z’n tijd een goed glas wijn.