Van Brooks naar Karhu

Het is redelijk fris, gedurende 15 minuten van de 45 minuten durende tocht regent het flink door, waardoor ik redelijk ‘verzopen’ de Step One winkel binnenkom. Daar is het rustig, want wie denk er nu bij dit weer aan hardlopen?

Genoeg mensen, want ‘s middags is de Run-Bike-Run, waar ook Step One prominent aanwezig zal zijn. Nee, ikzelf niet. Geen racefiets, train ik nooit op, maar het RBR is vele malen beter (voor mij) dan iets triathlon-achtigs: schoolslag lukt nog net, maar mijn zwemkunsten zijn feitelijk beperkt tot het op redelijke wijze boven water weten te houden van mijn hoofd tijdens een voortgaande beweging.

Het is dus rustig in de winkel. Mooi tijd om wat op te drogen, koffie te drinken en dat doen waar ik voor kwam: een vervangend paar vinden voor mijn Brooks Launch 4.Die schoenen zijn mij bijzonder goed bevallen. Het voordeel van een uitgebreid logboek, dat je ook nog eens nauwkeurig bijhoudt, is dat ik direct kan zien dat ik met dit paar schoenen, sinds 24 maart 2017 een totaal van 2220.1 km gelopen heb. Sommige doen minder lang met hun schoenen, maar 2000+ is zelfs voor mij veel. En op zich liepen ze nog wel goed. Alleen.. tsja… iets met slijtage.

Dan kun je natuurlijk gewoon de Brooks Launch 5 pakken, maar Wieger weet inmiddels goed genoeg dat er eerst nog wat andere schoenen getest moeten worden. Zogezegd, zo gedaan, met nog wat koffie, wat verder geouwehoer, want het is toch rustig, dus waarom niet ook de laatste wedstrijden nog even doornemen.

Maar dan moet er toch echt gekozen worden…. Ondanks de prima ervaring met de Brooks, besluit ik toch met de Karhu Fusion in zee te gaan. Een iets directere schoen en dat past wel bij mijn loopstijl.

Er is natuurlijk wat voor te zeggen dat je niet teveel kilometers met een schoen moet lopen, want dan verdiend de sportzaak weer minder, maar gezien het tempo waarin de kilometers verslonden worden, zal ik nog wel regelmatig bij Step One binnen komen lopen! Ik bedoel: er was ook iemand die al 12 jaar met zijn schoenen deed en nu maar eens voor een paar nieuwe kwam….

Dat regelmatig binnenkomen lopen wordt natuurlijk ook makkelijker gemaakt door mijn sponsors Step One en The Running Academy NL, maar Dames 3 van Fellini VIPS: jullie cadeau voor weer een jaar training geven is goed besteed!

Gelukkig schijnt de zon als ik terug fiets. Helemaal happy met m’n nieuwe schoenen. De Brooks – minus de veters – liggen al in de grijze container. Fijne schoenen, maar uit dienst, nu in ruste – en dat betekent geen plaatsje in de vitrine kast.