Singelloop Enschede

Wedstrijd: Singelloop
Datum: 11.09.2016.

De Singelloop is een echte thuis wedstrijd: met een grote boog om ons huis heen. Dat is niet de enige reden om mee te doen. Het is ook een wedstrijd met een goed deelnemers veld en veel leuk publiek langs de kant.

Het weer is ook goed, er rekening mee houdend dat het met de Singelloop altijd warm en een tikje benauwd is. Het is eerst nog wel bewolkt, maar vlak voor de start komt de zon door en dat is voor de luchtvochtigheid wel goed heb ik het idee. Uiteraard sta ik in mijn singlet vooraan in het startveld: het singlet dat ik in Auckland van de Auckland City Athletics gekocht heb, als aandenken aan de woensdagavond trainingen die ik daar deed. Meestal valt het niemand op dat het een singlet is uit de andere kant van de wereld. Dit keer is er wel iemand die het herkent. Het is dan ook een Kiwi, uit Auckland. Hij is in Europa om de marathon van Berlijn te lopen – maar wat doe je dan hier in Enschede bij de Singelloop…? Snel is hij wel: 4e overall. Beaten by a Kiwi bij een echte thuis wedstrijd….

Ik word wel door meer lopers verslagen – dat wil zeggen dat ze sneller het parcours volbracht hebben – maar niet door zo heel veel. Ik doe mijn startnummer eer aan door als 7e in mijn categorie te eindigen. Alleen de snelste dame en Arnold (M40) waren me voor. In Oldenzaal was ik nog sneller dan Arnold, maar nu kan ik de versnelling de groep waar we allebei in lopen niet bijbenen – hij dus wel.

Het weer werkt goed mee om aardig wat publiek op de been te brengen – alhoewel dat nooit een probleem is bij de Singelloop: het is altijd gezellig. Ik moet wel bekennen niet alles mee te krijgen. Ik hoor wel eens mijn naam uit het publiek geroepen worden, maar wie dat dan was weet ik lang niet altijd. Blijven roepen een aanmoedigen hoor!

Ik wil eigenlijk al net naar huis gaan als blijkt dat ze de eerste 8 mannen op het podium zetten (tot 40 jaar). Ik moet dus nog even opdraven. Wel leuk natuurlijk en weer goede PR voor trainer Herman, die weer een paar atleten op het podium heeft staan.