Twickelloop

Wedstrijd: Twickelloop
Datum: 25.09.2016.

Nog een wedstrijd…? Weer eem 10 kilometer. Maar ja, een loop langs de Umfassungsweg op landgoed Twickel is natuurlijk ook wel erg leuk. Net als vorig jaar is het bovendien weer prachtig mooi weer, dus wat wil je eigenlijk nog meer?

Nou ja, leuk al die gezelligheid – er zijn wel weer een paar bekenden – maar er moet natuurlijk ook weer hard gelopen worden. Of het nooit eens rustig aan kan. Maar dat neemt niet weg dat er niet genoten kan worden van de route.

Onderweg spelen allerlei gedachten door je hoofd. Niet alleen hoe het lopen gaat – ja, dat ook: hoe voelen de benen, ben ik al op de helft, kan ik dit tempo vasthouden – maar ook over die fietsers – kunnen ze niet aan de kant? Ach nee, ze zijn ook gewoon aan het genieten van het mooie weer en de mooie omgeving en echt in de weg rijden doen ze ook niet. Succes als de grote groep lopers er aan komt.

Soms ook over de ‘bewegwijzering’ van de route: kan iedereen de juiste afslag wel vinden? Vraag het aan Joop en Ingrid, maar op dat punt was ook iets aan de hand met de bordjes.

En terwijl de kilometers onder mijn voeten doorvliegen, realiseer ik me dat dit de ‘achtertuin’ van Rik is: hier loopt hij, de winnaar van vorig jaar, zijn trainingsrondjes. Niet zo heel veel meer, dus vandaag loopt hij achter me. Wel een mooie derde plek voor hem en hij behoudt het parcour record, ondanks dat het dit jaar 200 meter korter was.

Ik heb in elk geval weer genoten van een leuke wedstrijd. En dan is het natuurlijk ook leuk voor de sponsoren TheRunningAcademyNL en Step One Borne dat ik eerste word in de eerste wedstrijd in het door hen gesponsorde tenue.