Winter Step One Loop

Wedstrijd: Winter Step One Winter
Datum: 18.12.2016.

Winter – ja, de WINTER – Step One Loop. Nu kan Step One er natuurlijk weinig aan doen dat het weer weinig winters aandoet, behalve dan misschien dat we dit meer als winters weer moeten gaan beschouwen dan het weer dat we er doorgaans mee associeren. Het is warm genoeg om in korte broek en T-shirt te lopen.

Los van de temperatuur, is het sowieso prima loopweer. Het is droog en er is weinig wind. Fijn weer, mooie route en eindelijk weer eens een “fatsoenlijke” afstand. Enkele weken eerder de eerste wedstrijd na de Eindhoven Marathon gelopen (Hoge Lage Torenloop – 15km), maar een halve is toch wel weer lekker.

De 10 kilometer lopers starten gelijk met de halve marathonners. Het eerste deel hebben we dus een aantal goede tempomakers. Maar wie slaan er allemaal rechtsaf op het punt waar de beide routes splitsen?

Voor me loopt Leon Sanderman. Die zou in principe wel sneller moeten zijn. Nou ja, zeker op dit moment, aan het begin van de opbouw van mijn training. Achter me loopt Eric Borg. De route slingert door bos, over boerenwegen, langs de weg naar Bornerbroek. Leon wordt kleiner, Eric blijft op achterstand.

De snelheid is er nog niet helemaal, maar de duurkracht is eigenlijk niet weg geweest. En ik merk ook dat ik langer door kan blijven gaan op het moment dat het zwaarder wordt. De Almelo Allee loop liep ik eigenlijk relatief makkelijk en relaxed in 1:16:24, nu hoop ik aan die tijd te komen, maar moet daar zeker harder voor werken.

De laatste kilometers zijn altijd net iets langer dan je denkt, maar er is geen enkel gevaar dat de situatie zoals deze is verandert: Leon haal ik niet, Eric blijf ik wel voor. Het wordt geen PR, 1:17:08 is voor nu ook een goede tijd.

Omdat het toch wel winter is en ik dus snel afkoel, spring ik snel onder de warme douche. In de kantine van BVV wacht een kop warme erwtensoep en is het aangenaam wachten op de prijsuitreiking vanwege de vele bekenden om een praatje mee te maken. Als dan eindelijk de prijs uitreiking achter de rug is, nog even langs de Step One winkel om met de atleten van het Step One team een hapje en drankje te doen – erg gezellig!