Halve van Hengelo

Wedstrijd: Halve van Hengelo
Datum: 02.04.2017.

Een week na de wedstrijd nog steeds geen wedstrijd verslag. Verschillende redenen, tijd – of eigenlijk het gebrek er aan – maar ook inspiratie – of het gebrek er aan. Wat namelijk te schrijven over een wedstrijd waar je wel een PR loopt, geen last hebt van je hamstring blessure, een derde plaats haalt, maar toch… toch eigenlijk niet tevreden bent.

Ik had sneller willen lopen – onder de 1:15. Maar ja, het was warm en ik mis nog wat trainingsinspanning. Te hard vertrokken ook. De eerste kilometers gingen in 3:25 min/km. Ze gingen goed, makkelijk ook wel, maar bij 10 kilometer was het wel op, ging het niet meer makkelijk. En dat is pas de helft. 3:30 lijkt dan bijna niet langzamer, maar was wellicht veel beter geweest.

Of was het ook de avond ervoor: uit eten met Marije om te vieren dat we 7 jaar geleden, 1 april 2010, getrouwd zijn. We delen een fles Pinot Gris tijdens het eten, want na ons bezoek aan New Zealand hoort dat erbij. Ook al kan de Italiaanse Pinot Grigio niet tippen aan de New Zealandse of Australische Pinot Gris.

Ik heb ook nooit in een wedstrijd met Leon Sanderman in de kopgroep gelopen – Ik kan er niet mee zitten dat hij me er in de tweede helft uitloopt: ik kom dichterbij iemand die lang ver voor me liep. Arnold Klieverik had ik wel bij willen houden, zo niet verslaan. Maar hij liep sterk. Te sterk voor mij. Herman lijkt in elk geval wel tevreden met mijn tijd.

Maandag tweemaal een duurloop 1 van een uur. Heerlijk tempo, geen centje pijn, tempo 4:15 (‘s ochtends) en 4:11 (‘s middags0. Terwijl ik zondag toch aardig diep moest gaan.

Maar toch, als ik naar de foto’s kijk die tijdens de wedstrijd genomen zijn, dan zie ik teveel dingetjes die net niet goed zijn. Leg ik de lat te hoog? Wil ik teveel? Ben ik te kritisch? De lat hoog leggen is geen slechte eigenschap als je een goede marathon tijd neer wilt zetten. Niet tevreden zijn met je prestatie betekent ook een kritische blik op het wedstrijd verloop en een beter plan voor 23 april.

Aan het einde van de week volgend op de Halve van Hengelo staat de teller op 175km. Veruit de meeste kilometers komen makkelijk, maar aan het einde van de week komt er toch wel wat protest van de been spieren. De Herzog recovery van Step One Borne biedt even wat verlichting. Komende week misschien ook nog maar een sportmassage inplannen en zorgen voldoende rust te krijgen. Gelukkig is komende weekend een lang weekend.