Woolderes – 1

Wedstrijd: Woolderesloop – 1
Datum: 14.01.2018.

Kun je balen van een 53:21? Oh ja, dat gaat uitstekend. ‘t Was ook domweg geen goede race. Gelukkig zijn er dan nog wel relativerende woorden van trainer Herman en Ingrid – zoals ze zelf aangaf ouwe rot met ervaring. Dat het allemaal niet zo erg is.

Dat Arnold bijna twee minuten sneller is, steekt wel. Maar mijn benen willen gewoon niet. En ach, het is inderdaad “maar een eerste Woolderes”, en het trainingslogboek van vorig jaar (ja, daar zijn die dingen dus ook goed voor) geeft aan dat ik vorig jaar onder vergelijkbare omstandigheden 53:33 liep – al was het op een paar punten wat uitkijken met gladheid. Die week liep ik een DL2 nog net boven de 4:00 min/km. Zou ik nu niet bepaald blij mee zijn (3:50 komt beter in de buurt). Een DL1 in 4:40! Pfff…. En die week van de Woolderes – 2017 liep ik 114 km, met een rustig (klein) uurtje herstel duurloop tempo op zaterdag

Deze zaterdagochtend 2 uur en 30 minuten onderweg geweest. Gemiddeld tempo 4:32 min/km (langzamer inderdaad dan DL1) Het week totaal staat op ruim 140km. Hoezo relativeren….

Ambitie is een mooi ding, maar het kan ook in de weg zitten. Gelukkig is het van de Woolderes naar huis nog een stevig stukje trappen, want zoals bekend ligt Hengelo onder Enschede. En de wind was ook nog tegen. Daarbij had ik enorm koude handen, want ik had mijn handschoenen aangedaan.

Ook zoiets dat bekend is: in handschoenen krijg je koude handen. Tenminste, op de fiets. Hardlopend niet. Nu zijn het ook hardloophandschoenen, maar ik denk toch dat dat er niet heel veel toe doet.

In elk geval ben ik eenmaal thuis meer bezig met wat meer en warmer bloed in mijn vingers te krijgen dan nog chagerijnig te zijn over de wedstrijd. Hardlopen is wel een goede sport – veel sporten denk ik wel trouwens – voor de mentale weerbaarheid. Niet alles gaat altijd zoals je graag wilt of hoopt.

Daarbij hebben we thuis een heerlijk warme douche en kon ik nog een kop warme chocolade melk maken. Met een stroopwafel erbij. Marije mag er ook wel eentje, want Ingrid had nog een goed advies: “Niet balen, lekker naar huis gaan en lief zijn voor Marije”. Toch nog een goede dag dus, al heb ik wel nog even gewacht met het nakijken van de toetsen van de studenten. Nee, dat zou niet aardig zijn geweest en niet goed voor het slagingspercentage.