Woolderes – 2

Wedstrijd: Woolderesloop – 2
Datum: 04.02.2018.

Koud. Winderig. Koude wind. Maar gelukkig geen (natte) sneeuw tijdens de wedstrijd. Ook is het niet glad, terwijl het weggetje waar de eerste en laatste meters over gelopen wordt nog wel eens glad wil zijn – en ja, het valt buiten het strooigebied.

Naast gladheid, is er ook geen concurrentie: Arnold is skien en Wouter loopt de 10km. Alleen aan de bak dus. Niet helemaal, want in het begin kan ik mooi met Wouter meelopen. Zijn plan is om 3:30min/km te lopen en dat komt helemaal exact overeen met mijn plan.

Zo gezegd, zo gedaan. Het eerste lange stuk is vol tegen de wind in en zal ik op de terugweg mee hebben. Dat is fijn, maar het blijkt dat ik op de heen weg nog net iets sneller loop. Hm… Al met al gaat het wel makkelijker dan de vorige keer. Er is wel verval, maar niet zo erg.

Ook de kou valt wel mee. Het is rond het vriespunt en de wind maakt het er niet bepaald aangenamer op, maar alleen als je tegen de wind loopt. Het ronde aan de andere kant van de snelweg is redelijk beschut. Daarna is het wel even tegen de wind in bikkelen, maar dan zijn we al zolang onderweg dat de kou geen vat meer krijgt – of is dat omdat mijn armen toch al onderkoeld zijn? Niet dat ik merk. Op het eerste stuk had ik nog wel koude handen, maar nu niet meer.

De eindtijd is net onder de 53 minuten. De omroeper zegt 52:59, bruto is het 53:00 en netto 52:58. Net “onder”, ook al is het maar een seconde, voelt altijd veel beter. Maar niet alleen daarom ga ik veel meer tevreden naar huis dan vorige keer. Het is nog niet snel genoeg, maar het was wel veel beter.

Ook trainer Herman is heel tevreden. Na de vorige keer hebben we kort overlegd: de duur is wel goed, maar de snelheid is er nog niet. Even een periode met iets minder omvang in kilometers, maar meer intensiviteit. Dit was nog maar de eerste week, dus of het z’n vruchten nu al afwerpt is wat moeilijk om te zeggen, maar het heeft er op z’n minst de schijn van. Op naar de volgende…