Bornschematenloop

Van we mee willen met een mooie nieuwe loop in Borne. Zowel Ingrid als Han stellen de vraag. De marathon is inmiddels voldoende lang geleden om me weer aan een 10km wedstrijd te wagen. Ja, ik had ook de keuze om 5km te doen, maar ja…

Dus twee rondes door de wijk Bornschematen. De 5 en de 10 starten gelijk, wat betekent dat ik moet oppassen niet te snel te beginnen. Bovendien wil ik sowieso niet al te hard van start gaan. Kijk of het lukt om na een eerste rustige ronde te versnellen. Gezien de trainingen tot nu toe wordt het toch geen top tijd.

Gelukkig is het erg mooi weer zodat we gewoon lekker kunnen genieten van een mooie loop, zonder zorgen om een goede tijd. Dat mag eigenlijk van de speaker niet. Het is niet de bedoeling dat er tactisch gelopen wordt, laat staan rustig alsof je aan het genieten bent.

Om 11:00 klinkt dan het startschot en stuiven we er met z’n allen vandoor. 3:22min/km. Te hard…. Het tempo gaat er gelukkig snel uit. De warmte, die we nog niet zoveel hebben gehad in deze vorm, werkt goed mee. De tweede ronde wordt geen snellere dan de eerste, maar eerder gewoon afzien. Gelukkig is 10km dan niet zo ver. Daarnaast hoeven we ons om niets anders druk te maken dan het lopen, want de rest is allemaal prima geregeld. Ondanks dat we een beetje langs de rand van de wijk lopen, staat er ook genoeg publiek voor de noodzakelijke aanmoedigen.

De tijd? Nou, goed genoeg voor de eerste plaats in de categorie 40+. De nummer 3 heeft goed gelopen, nette tijd. De nummer 2 idem dito. Volgens de speaker is mijn tijd echter tegenvallend. En bedankt hoor…

Ik heb al met al wel een leuke wedstrijd gelopen. Goed georganiseerd aardig deelnemersveld. De tweede editie mag er zeker komen!